full screen background image

Termica începe furnizarea căldurii în apartamentele sucevenilor

Termica reia furnizarea căldurii în apartamentele sucevenilor, chiar dacă încasările de la populaţie se menţin scăzute – Din aceasta noapte, unitatea pune in functiune un prim cazan.

Asta în condiţiile în care cele 20 de mii de tone de huilă existente în depozite nu ajung decît pentru o lună de funcţionare, un creditul de 15 milioane de lei garantat de Primăriei fiind refuzat pînă acum de mai multe bănci.

Directorul de marketing DOINA OICĂ declară că, potrivit contractelor pe care le are, Termica trebuie să pornească Centrala Electrică de Termoficare şi să furnizeze energie electrică în sistemul naţional.

Ea precizează că, în prezent, aproximativ 6 mii de apartamente din cadrul a 16 asociaţii de proprietari nu primesc apă caldă, dar că furnizarea căldurii se va face pe baza unei scheme diferenţiate de alimentare.

Pe de altă parte, DOINA OICĂ le reaminteşte abonaţilor care doresc să facă economie la căldură că pot întrerupe gigacalorimetrele de bloc sau robinetele termostat de la calorifere.

Mai află că datoriile consumatorilor casnici către Termica se ridică la 18 milioane de lei, în condiţiile în care preţul gigacaloriei plătit de populaţie a rămas neschimbat cu cel din sezonul trecut, adică 185 de lei.

comments

comments