full screen background image

“Noaptea Cercetătorilor” şi la Suceava, eveniment inedit care se desfăşoară concomitent în 400 de oraşe europene

Universitatea Ştefan cel Mare aduce la Suceava un eveniment inedit care se desfăşoară concomitent în 400 de oraşe europene.  

“Noaptea Cercetătorilor”, îşi propune să aducă mâine în faţa publicului sucevean, jocuri interactive şi ateliere susţinute de oamenii de ştiinţă suceveni.

Activităţile se vor derula pe platoul din faţa Palatului Administrativ, în apropierea Muzeului de Ştiinţele Naturii, între orele 18.00 şi 22.00.

Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

“Pentru prima oară Universitatea Suceava este partener la un astfel de eveniment. În faţa Prefecturii vor avea loc concursuri pe teme ştiinţifice cu premii, experimente la care pot să participe copiii, discuţii şi vizionări de filme cu caracter ştiinţific”, ne-a explicat
conferenţiarul universitar Dan Milici .
Tot în cadrul acestui eveniment, Inspectoratul Județean de Poliție va închide activităţile din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității. Astfel,  cu începere de la ore 18.00 vor avea loc concursuri pentru copii și cursuri de educație rutieră pentru cei tineri.

comments

comments