full screen background image

Lykke Li, record de audienţă în România

 

Cântăreaţa de origine suedeză a intrat pe scena muzicală românească reuşind  în doar câteva săptămâni să treacă  de la un artist din underground-ul electro-pop european la statutul de cel mai ascultat cântăreţ din ţara noastră.

Remixul The Magician al piesei  I FollowRivers a înregistrat un record absolut în România cu o prezenţă de 10 săptămâni pe prima poziţie a topurilor de audienţă radio şi TV.

     Li Lykke Timotej Zachrisson s-a născut pe 18 Martie 1986 în Stockholm şi a  fost crescută de părinţi cu valenţe artistice. Mama sa a fost fotograf iar tatăl său muzician. Tipic pentru o  familie cu înclinaţii creative, cei trei au avut o viaţă nomadă, mutându-se din Suedia în Portugalia, întorcăndu-se apoi în ţara natală dar alegând să-şi petreacă iernile în exotica Indie şi în Nepal. La doar 19 ani, Lykke Li a plecat în America, acolo unde şi-a asumat rolul de superstar Nordic pentru a avea cât mai multe spectacole.

Cântăreaţa a lansat primul său EP, Little Bit  în anul 2007, urmând ca în 2009 să lanseze primul său album, Youth Novels. Doi ani mai târziu, în 2011, a lansat albumul care ne-a adus single-ul I Follow Rivers , Wounded Rhymes.

Cu puţin timp în urmă ea a semnat un contract de modeling cu celebra agenţie Viva London, promiţând însă că acest fapt nu îi va influenţa în niciun fel cariera muzicală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar